Historisch bivak

bivak met zicht op het kasteel

Het internationaal ‘Napoleontisch’ bivak van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2009 komt in de onmiddellijke nabijheid van het kasteel de Renesse in Oostmalle te staan. Temidden van het groene natuurdomein zullen de re-enactors van een prachtig zicht op het kasteel genieten.

 

Het bivak is per wagen bereikbaar. Grotere vrachtwagens kunnen tot op een afstand van 50 m komen van het bivak (vermelden bij inschrijving).

 

De Franse en geallieerde troepen worden bij elkaar geplaatst. We voorzien een duidelijke afscheiding tussen de twee kampen.

 

De cavalerie komt een 600 m verder te staan op de paardenoefenweide van het domein de Renesse omdat paarden in bepaalde gedeelten van het domein niet worden toegelaten. De cavalerie zal hier rustig staan en er goed kunnen trainen. Vanaf de oefenweide kan men ook ruiterpaden volgen. Het bivak van de cavalerie is tot op 100 m van het bivak per vrachtwagen bereikbaar.

cavalerie krijgt plaats op de paardenweide, ook vlak bij het kasteel 

Reeds in 2007 was er een kleiner bivak van 100 Napoleonisten opgesteld in hetzelfde domein. Dit voorproefje is toen zeer goed verlopen. In 2009 verwachten we deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.