Nacht der verdwaalde zielen - 26 april 2008

Sfeerbeeld Nacht der verdwaalde zielen 2008Op 26 april 2008 vond de "Nacht der verdwaalde zielen" plaats in het Domein de Renesse, Lierselei in Oostmalle. Deze activiteit kon rekenen op de belangstelling van 650 mensen (waarbij we er nog heel wat hebben moeten teleurstellen). We hebben deze activiteit ingericht ter voorbereiding van het ambitieuze evenement "Mallifique 2009" dat plaatsvond op 4, 5 en 6 september 2009. Meer hierover lees je elders op deze website.   

Tijdens de Nacht der verdwaalde zielen liepen 650 aanwezigen, in groepjes die om de beurt vertrokken, door de geschiedenis van Malle. In een donker park liepen ze ridders, musketiers, gravinnen, Duitsers en andere historische figuren tegen het lijf. Bekende legendes en verhalen uit de geschiedenis van Malle kwamen feeëriek tot leven in het prachtige Domein de Renesse. Fakkeldragers namen hen mee van boom tot boom, waar telkens een legende of heemkundige vertelling tot leven kwam.sfeerbeeld Nacht der verdwaalde zielen 2008  

Dankzij vertellingen en uitbeeldingen uit vervlogen tijden ontmoette het publiek Spaanse soldaten uit de 16e eeuw, kwamen ze ridders en jonkvrouwen tegen, beleefden ze de verschrikkelijke tornado uit 1967 opnieuw en kwamen er tal van andere waargebeurde verhalen uit de geschiedenis van Malle aan bod. Ook de plaatselijke Heemkundige Kring leverde die avond een interessante bijdrage.

Een boeiende avond vol ‘geheimzinnige’ vertellingen waarbij het kasteel de Renesse én de kasteelvijver met honderden kaarsen en fakkels uitgelicht werden en ook het kasteel zelf prachtig verlicht was! griezelen tijdens de Nacht der verdwaalde zielenEen kampement van een tiental middelleeuwse huurlingen aan de voet van het kasteel ontving de gasten al in een historische sfeer.

650 mensen konden een toegangskaart bemachtigen voor dit evenement. Helaas hebben we ook heel wat mensen moeten teleurstellen omdat er geen plaatsen meer beschikbaar waren. Voor hen staan er heel wat foto's op deze website, zodat ze toch een impressie krijgen van het voorbije gebeuren.